dinsdag 1 november 2016

Pirão de arroz com leite de coco (Brazilië)

PIRÃO DE ARROZ COM LEITE DE COCO (RIJSTEPUDDING VAN KOKOSMELK)

1 liter kokosmelk
90 gram rijstmeel
1 theelepel zout


Warm driekwart van de kokosmelk in een flinke steelpan op klein vuur, tot er zich belletjes langs de rand vormen. Meng de rest van de melk met de rijstebloem en het zout en giet dit, al roerende, bij de hete melk. Draai de vlam klein en laat de inhoud van de pan roerende tot een dikke, zachte massa koken. Giet de pudding in een licht beboterde of ingeoliede puddingvorm van metaal of aardewerk, of maak er kleine puddinkjes van. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan minstens 4 uur in de koelkast, tot de pudding geheel stijf is.
De pudding kan in de vorm(pjes) worden opgediend of op de volgende wijze worden gelost: schuif met een dun, scherp mes langs de binnenkant van de vorm en dompel de onderkant van het geheel even in heet water. Leg een bord of schotel omgekeerd over de vorm en draai alles snel ondersteboven. Klop met het bord even flink op de keukentafel. De pudding zal in de meeste gevallen makkelijk uit de vorm glijden. Indien dit niet het geval is, herhaalt men de procedure.
Pirão de arroz com leite de coco wordt als nevenschotel geserveerd bij vatapá of bobó.

6 personen

gebied : Brazilië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken / Jonathan Norton Leonard