dinsdag 1 november 2016

Daikon Oroshi (Japan)

DAIKON OROSHI (GERASPTE JAPANSE WITTE RADIJS)

150 gram daikon
¾ liter water
scheutje azijn

SAUS
4 eetlepels shoyu
1 eetlepel mirin
3 eetlepels bruine basterdsuiker
50 gram sesamzaad


Was de daikon en snijd hem in zeer dunne sliertjes. Breng in een pan (geen aluminium) water met een scheutje azijn aan de kook en leg de daikon 3 minuten in het kokende water. Schep de daikon eruit, laat uitlekken en doe in een schaaltje. Vermeng in een kom de shoyu met mirin en suiker en schenk het mengsel over de daikon. Bestrooi met sesamzaad en serveer bij andere gerechten of als snack tussendoor.

3 - 4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : salade

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: