dinsdag 1 november 2016

Turks brood met geitenkaas (Turkije)

TURKS BROOD MET GEITENKAAS

1 Turks brood
100 gram Pecorino (harde geitenkaas), in dunne plakjes
3 eetlepels olijfolie
(zee)zout
1 eetlepel rozemarijnnaalden
100 gram rucola
30 gram pijnboompitten, geroosterd
2 eetlepels klaverhoning
sap van 1 citroen


Snijd het brood in 4 grote stukken en snijd vervolgens elk stuk bijna helemaal open.
Smeer de buitenkanten van het brood in met olijfolie, (zee)zout en rozemarijnnaalden.
Bak het brood in 7 minuten krokant in een oven van 220 ºC.
Vouw het brood open en vul het met de geitenkaas, de rucola en de pijnboompitten.
Serveer met de honing vermengd met citroensap.

4 personen

voedingswaarde : 444 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Lekker Gezond september / oktober 2001

Geen opmerkingen: