dinsdag 1 november 2016

Oosterse groentebouillon (Verre Oosten)

OOSTERSE GROENTEBOUILLON

1½ liter water
1 grote prei
1 ui
3 - 4 worteltjes
4 kruidnagels
knolselderij met blad
3 centimeter gemberwortel
4 blaadjes witte of groene kool
takje bladselderij
1 eetlepel zeewier (iziki)
3 eetlepels tamari
(snufje vetsin)


Zet het water op en breng het aan de kook. Maak intussen prei, ui en worteltjes schoon. Snijd prei en wortel in stukken van 5 centimeter. Besteek de ui met kruidnagels, schil de knolselderij en gemberwortel en hak beide grof. Snijd de kool in stukken, bak de bladselderij fijn en doe alle groenten in het kokende water. Laat alles 1 - 1½ uur op een zacht vuur trekken. Voeg er het laatste half uur het zeewier aan toe, en maak op smaak af met de tamari en eventueel vetsin.

6 personen

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : soep

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan