dinsdag 1 november 2016

Rijstpudding (Vietnam)

RIJSTPUDDING

250 gram kleefrijst
5 deciliter water
100 gram suiker
1 theelepel kaneel
100 gram in kleine stukjes gesneden gekonfijte vruchtjes
50 gram in kleine stukjes gesneden stemgember


Doe de rijst met het water in een pan. Breng de rijst aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst 30 minuten zachtjes koken. Roer de suiker en de kaneel door de rijst en laat alles nog 15 minuten zachtjes doorkoken tot praktisch alle vocht is verdampt.
Bekleed de bodem en de zijkant van een puddingvorm met de gekonfijte vruchtjes en de gember. Doe de rijst in de vorm en druk hem goed aan.
Kook de pudding 1 ½ uur in een warm waterbad (au bain-marie).
Stort de warme pudding op een schaal en laat hem afkoelen.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht

bron : Vietnamees koken / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: