dinsdag 1 november 2016

Blini's met zalm (Rusland)

BLINI’S MET ZALM

15 gram gedroogde gist
¼ liter lauwe melk
100 gram bloem
150 gram boekweitmeel
mespuntje zout
50 gram boter
1 ei
1 deciliter zure room
100 gram gerookte zalm, in dunne plakjes gesneden


Los de gist op in de melk. Zeef de bloem, het boekweitmeel en het zout in een kom. Roer er, van het midden uit, het gistmengsel door tot een glad beslag ontstaat. Dek de kom af en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats. Smelt 15 gram van de boter, laat de boter afkoelen en roer er het ei mee los. Roer het mengsel door het beslag en laat dit nog 1 uur rijzen. Verhit steeds een klontje van de boter in een kleine koekenpan en bak hierin dunne, kleine pannenkoekjes van het beslag. Leg op elke blini een lepel zure room en een plakje gerookte zalm. Klap de blini’s dubbel en eet ze uit de hand.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het groot Europeese kookboek / Martin van Huijstee