zondag 17 juli 2016

Haring met dragonsaus

HARING MET DRAGONSAUS

200 gram spinazie
1 sjalotje
3 eetlepels olie
1½ eetlepel azijn
1 bekertje zure room
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels gedroogde dragon
1 theelepel kerriepoeder (mild)
zout
peper
4 haringen


Spinazie wassen en uitzoeken. In slamandje uitslaan. Sjalotje pellen, fijnsnipperen en in kopje doen. Olie en zijn toevoegen en tot sausje roeren. In kommetje doen: zure room, mayonaise, dragon, kerriepoeder, zout en peper. Tot sausje roeren. Tot gebruik in koelkast zetten.
Over 4 bordjes spinazie verdelen. Olie-azijnsausje erover schenken. Van haringen staartjes met stukje graat verwijderen. Op spinazie leggen. Saus erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip juli 1982

Geen opmerkingen: