zondag 17 juli 2016

Zaterdagse hamburger

ZATERDAGSE HAMBURGER

4 hamburgers
40 gram boter of margarine
4 (bruine) bolletjes met sesam
1 ui
100 gram champignons
4 tomaten
4 eetlepels (curry)ketchup
½ theelepel chilipoeder
(ijsberg)sla
1 bakje alfalfa


Bak de hamburgers in de hete boter en neem ze uit de pan of grill ze in de tafelgrill. Verwarm ondertussen de broodjes in de voorverwarmde oven van 175°C. pel de ui en hak deze fijn. Maak de champignons en de tomaten schoon en snijd deze in plakjes. Bak de ui, champignons en tomaat in de achtergebleven bakboter. Voeg de (curry)ketchup met de chilipoeder toe en leg de hamburgers nog even terug. Beleg de opengesneden broodjes met sla, een hamburger, een deel van het groentemengsel en een flinke pluk alfalfa.

4 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Boodschappen juli/augustus 1991

Geen opmerkingen: