zondag 17 juli 2016

Maaltijd-andijviesalade met geitenkaas

MAALTIJD-ANDIJVIESALADE MET GEITENKAAS

300 gram (krul)andijvie
1 kleine ui
½ bakje champignons
1 eetlepel citroensap
3 tomaten
½ literblik artisjokken
7 zwarte olijven
300 gram verse geitenkaas
5 eetlepels olie
3 eetlepels (rozemarijn)azijn
zout
peper
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
1 klein teentje knoflook


Van andijvie lelijke bladeren verwijderen. In reepjes snijden. In vergiet wassen en goed laten uitlekken. Ui pellen en in ringen snijden. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Tomaten wassen en in partjes snijden. Artisjokharten afgieten en in vieren snijden. Groente in grote schaal doen. Olijven erdoor scheppen. Kaas in stukjes snijden. Tot gebruik in koelkast zetten. In kommetje doen: olie, azijn, zout, peper en Italiaanse keukenkruiden. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren.
Sausje en kaas door salade scheppen. Lekker met bruin stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 2 minuten

gerechtsoort : vegetarische maaltijdsalade

bron : Tip juli 1982