zondag 17 juli 2016

Maaltijd-komkommersalade met garnalen en mosselen

MAALTIJD-KOMKOMMERSALADE MET GARNALEN EN MOSSELEN

1 komkommer (600 gram)
zout
½ bakje champignons
½ eetlepel citroensap
5 gevulde olijven
1 krop ijsbergsla
1/8 literblik doperwten
200 gram gepelde Noorse garnalen
100 gram gekookte mosselen
1/8 liter slagroom
3 eetlepels (halfvette) mayonaise
½ eetlepel kerriepoeder
worcestershiresaus
peper
¼ bakje tuinkers


Komkommer wassen en in staafjes van 3 centimeter snijden. Bestrooien met snufje zout. Champignons wassen. In steelpan met bodem water en citroensap, champignons 5 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Olijven in plakjes snijden. Sla in smalle reepjes snijden. In vergiet wassen en laten uitlekken. Doperwten afgieten. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. In grote schaal doen: alle groenten, garnalen en mosselen. In kom slagroom stijfkloppen. Mayonaise en kerriepoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met enkele druppels worcestershiresaus, zout en peper. Tot gebruik salade en sausje in koelkast zetten.
Boven salade tuinkers van bedje knippen. Sausje erdoor scheppen.
Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 2 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip juli 1982