zondag 17 juli 2016

Maaltijd-preisalade met kaas en paprika

MAALTIJD-PREISALADE MET KAAS EN PAPRIKA

2 eieren
1 paprika
2 stengels bleekselderij
¼ bloemkool (150 gram)
2 tomaten
1 dunne prei (150 gram)
½ kleine kropsla
¼ literblik doperwten
250 gram Leerdammer kaas
3 eetlepels (halfvette) mayonaise
2 eetlepels whisky-cocktailsaus
2 eetlepels yoghurt


Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en in stukjes snijden. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Bleekselderij wassen en in smalle stukjes snijden. Bloemkool wassen en in roosjes verdelen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Prei wassen en in dunne ringen snijden. Sla wassen en uitslaan. In reepjes snijden. Doperwten afgieten. Kaas in smalle staafjes snijden. In grote schaal alle groenten en kaas door elkaar mengen. In kommetje doen: mayonaise, cocktailsaus en yoghurt. Tot sausje roeren. Tot gebruik salade en sausje in koelkast zetten.
Ei en sausje door salade scheppen. Lekker met knäckebröd.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 2 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip juli 1982