zondag 17 juli 2016

Sojabonen met warme komkommer

SOJABONEN MET WARME KOMKOMMER

300 gram sojabonen*
1 kruidenbouillontablet
2 uien
1 grote komkommer (750 gram)
2 augurken
1 zure appel
1 eetlepel citroensap
4 takjes peterselie
2 eetlepels boter of margarine
1 theelepel kruizemunt
1 theelepel basilicum
zout
peper
1 zakje kerriesaus
melk volgens gebruiksaanwijzing
2 eetlepels zure room

* In dit recept kunt u de sojabonen ook vervangen door 1 literpot witte bonen. Dan bent u in een half uurtje klaar.


In kom met ruim koud water sojabonen 24 uur weken. In zeef geweekte bonen afspoelen. In pan met ruim water en bouillontablet, sojabonen in 2 uur gaarkoken. Afgieten, 3 eetlepels kookvocht opvangen en in kopje doen. Uien pellen en snipperen. Komkommer schillen en in blokjes snijden. Augurken in stukjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kopje peterselie fijnknippen.
In pan boter verhitten. Ui 5 minuten fruiten. Helft van ui uit pan scheppen. Aan ui in pan toevoegen: sojabonen, 3 eetlepels kookvocht, komkommer, augurk, appel, kruizemunt, basilicum, zout en peper. 10 Minuten zachtjes laten stoven. Intussen in steelpan kerriesaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Gefruite ui en zure room erdoor roeren. Overdoen in sauskom. Sojabonenschotel overdoen in schaal. Peterselie erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 26 / ½ uur

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip juli 1982