zondag 17 juli 2016

Maaltijd-rauwkostsalade met haring

MAALTIJD-RAUWKOSTSALADE MET HARING

1 grote ui
5 eetlepels olie
4 eetlepels (appel)azijn
versgemalen peper
worcestershiresaus
1 groene paprika
3 tomaten
½ komkommer
1 zure appel
5 haringen
3 takjes peterselie
4 slabladeren


Ui pellen en snipperen. In kom doen: ui, olie, azijn, peper en enkele druppels worcestershiresaus. Tot sausje roeren. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Komkommer schillen en in dunne plakken snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden. Door sausje scheppen: paprika, tomaat, komkommer en appel. Van haringen staartjes met stukje graat verwijderen. In stukjes van 3 centimeter snijden. Door groenten scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kopje peterselie fijnknippen. Slabladeren wassen en uitslaan.
Salade nogmaals omscheppen. In schaal slabladeren leggen. Salade erop scheppen. Peterselie erover strooien.
Lekker met in de schil gekookte of gepoft aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip juli 1982