zondag 17 juli 2016

Gestoofde winterwortel met knolselderij

GESTOOFDE WINTERWORTEL MET KNOLSELDERIJ

1 ui
750 gram winterwortelen
½ knolselderij (200 gram)
4 tomaten
2 eetlepels olie
½ vleesbouillontablet
1 laurierblaadje
1 theelepel rozemarijnnaaldjes
1 teentje knoflook
nootmuskaat
zout
peper
1 takje peterselie


Ui pellen en snipperen. Wortelen schrappen, wassen en in blokjes snijden. Knolselderij in plakken snijden en dik schillen. In blokjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden.
In pan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Wortel en knolselderij toevoegen en 2 minuten meebakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: tomaat, bouillontablet, laurierblaadje, rozemarijn en ½ deciliter water. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar scheppen. Met deksel op pan in 20 minuten zachtjes gaarstoven. Mespuntje nootmuskaat erover strooien. Op smaak brengen met zout en peper. Laurierblaadje verwijderen. Peterselie erboven fijnknippen.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal. p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 30 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1985