GESTOOFDE WINTERWORTEL MET KNOLSELDERIJ
1 ui
750 gram winterwortelen
½ knolselderij (200 gram)
4 tomaten
2 eetlepels olie
½ vleesbouillontablet
1 laurierblaadje
1 theelepel rozemarijnnaaldjes
1 teentje knoflook
nootmuskaat
zout
peper
1 takje peterselie
Ui pellen en snipperen. Wortelen schrappen, wassen en in blokjes snijden. Knolselderij in plakken snijden en dik schillen. In blokjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden.
In pan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Wortel en knolselderij toevoegen en 2 minuten meebakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: tomaat, bouillontablet, laurierblaadje, rozemarijn en ½ deciliter water. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar scheppen. Met deksel op pan in 20 minuten zachtjes gaarstoven. Mespuntje nootmuskaat erover strooien. Op smaak brengen met zout en peper. Laurierblaadje verwijderen. Peterselie erboven fijnknippen.
4 personen
voedingswaarde : 140 kcal. p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 30 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip juli 1985
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten