zondag 17 juli 2016

Risotto met meloen

RISOTTO MET MELOEN

100 gram boter
2 sjalotjes
500 gram rijst
zout
peper
1 deciliter droge witte wijn
2 liter groentebouillon
200 gram geraspte Parmezaanse kaas
paar druppels Tabascosaus
1 meloen


Smelt de helft van de boter in een grote pan. Pel de sjalotten en snipper ze fijn, bak ze glazig in de gesmolten boter. Voeg de rijst toe en peper en zout naar smaak. Roer heel goed met een houten lepel tot de rijst geheel met de boter en ui is gemengd. Schenk de wijn erbij en laat deze koken tot hij geheel is opgenomen door de rijst. Schenk de bouillon er in gedeelten bij, steeds 4 deciliter tegelijk er roer regelmatig tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Zorg dat het geheel goed smeuïg blijft. Proef de rijst na 15 minuten, deze mag niet te zacht zijn. Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd hem in blokjes. Bewaar het eventueel uitlopende sap. Haal de pan van de warmtebron en roer de resterende boter, de Parmezaanse kaas en de Tabascosaus erdoor. Voeg de stukjes meloen en het eventuele sap toe. Serveer het gerecht in een voorverwarmde schaal.

5 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch hoofdgerecht

bron : Boodschappen juli/augustus 1991