zondag 17 juli 2016

Hawaispies met zomerse ijsbergslastamppot

HAWAISPIES MET ZOMERSE IJSBERGSLASTAMPPOT

2 pakken Vitabintje kookaardappels à 450 gram
4 Hawaïspiezen* (AH)
1½ eetlepel olie
1 ui
1 rode paprika
50 gram boter of margarine
2 theelepels tijm
2 theelepels bouillonpoeder
2 perziken
1 krop ijsbergsla
1 deciliter melk
zout
peper

* Een Hawaïspies is een spiesje met stukjes kalkoenvlees en ananas.


Grill voorverwarmen op de hoogste tand. In een pan met weinig water en zout de aardappels in 12 minuten gaarkoken. Intussen de Hawaïspiezen en het grillrooster bestrijken met olie. Spiezen op rooster, met lekbak eronder, onder grill schuiven en in 6 minuten rondom bruin en gaar grilleren. Intussen ui pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In pan 25 gram boter verhitten. Ui, paprika en tijm 3 minuten zachtjes bakken. Bouillonpoeder erdoor roeren en nog even meewarmen. Perziken schoonmaken en in blokjes snijden. IJsbergsla schoonmaken en in reepjes snijden. Aardappels afgieten en fijnstampen. Rest van boter en zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat. Achtereenvolgens ijsbergslareepjes, paprikamengsel en perzikblokjes erdoor roeren. Op zacht vuur heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal en Hawaïspiezen erop leggen.

4 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande juli 1989