zondag 17 juli 2016

Peultjessalade

PEULTJESSALADE

400 gram peultjes
zout
1 theelepel suiker
2 tomaten
peper
2 sjalotjes
½ bakje champignons
1 eetlepel citroensap
1 theelepel ketoembar (koriander)
4 eetlepels slafix met olie
6 sprietjes bieslook


Peultjes afhalen en wassen. In pan doen: weinig water, zout en suiker. Aan de kook brengen. Hierin peultjes in 5 minuten gaarkoken. In vergiet doen en laten uitlekken. Koud laten worden. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. In partjes snijden. Bestrooien met zout en peper. Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In slaschaal doen: peultjes, helft van sjalotjes, champignons, koriander en slafix. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kopje bieslook fijn knippen.
Tomaten door peultjessalade scheppen. Rest van sjalotjes en bieslook erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 120 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 1 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1985