maandag 18 juli 2016

Komkommer-wortelsalade

KOMKOMMER-WORTELSALADE

200 gram geschrapte worteltjes
2 eetlepels citroensap
½ komkommer
1½ eetlepel olie
zout
peper
1 eetlepel vinaigrettesaus
worcestershiresaus
1 eetlepel dille


Worteltjes wassen en grof raspen. Besprenkelen met ½ eetlepel citroensap. Komkommer wassen en in plakjes snijden. In kom sausje roeren van: olie, 1 ½ eetlepel citroensap, zout, peper en vinaigrettesaus. Op smaak brengen met worcestershiresaus.
In schaal worteltjes en komkommer doen. Sausje erover schenken. Omscheppen. Bestrooien met dille.

4 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1980

Geen opmerkingen: