maandag 18 juli 2016

Tomaat gevuld met kruidenpuree

TOMAAT GEVULD MET KRUIDENPUREE

4 grote stevige tomaten
zout
peper
50 gram spinazie
3 takjes peterselie
1 takje selderij
6 sprietjes bieslook
1 zakje aardappelpuree (à 125 gram)
¼ liter melk
knoflookpoeder


Tomaten wassen. Van tomaten kapje afsnijden. met lepeltje tomaten uithollen. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Omgekeerd op bord laten uitlekken. Spinazie wassen. In zeef laten uitlekken. In kopje peterselie, selderij en bieslook fijn knippen. Ovenschotel invetten.
Oven voorverwarmen op 200°C. Intussen in pan puree maken van zakje aardappelpuree, ½ liter water, melk en zout volgens gebruiksaanwijzing op zakje. Op smaak brengen met zout, peper en knoflookpoeder. Spinazie grof snijden. Door puree roeren: peterseliemengsel en spinazie. Tomaten hoog opvullen met pureemengsel. (Rest van pureemengsel apart opdienen.) In ovenschotel zetten met bodempje water. Op tomaten kapjes zetten. In midden van oven in 5 minuten heet laten worden. Direct opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1980