maandag 18 juli 2016

Gerookte mosselcocktail met kerriesaus

GEROOKTE MOSSELCOCKTAIL MET KERRIESAUS

1 zakje saffraan (Silvo)
½ bosje bosuitjes
2 eetlepels azijn
2 eetlepels kerriepoeder
3 eetlepels olie
zout
(versgemalen) peper
2 blikjes gerookte mosselen (nettogewicht 105 gram)
½ krop frisée
½ bakje alfalfa (à 100 gram)


In kopje saffraan met 4 eetlepels warm water 10 minuten laten weken. Intussen bosuitjes wassen, schoonmaken en witte gedeelte in dunne ringetjes snijden (groene gedeelte wordt niet gebruikt). In kom geweekte saffraanvocht, azijn, kerriepoeder en olie tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Blikjes mosselen afgieten en samen met bosuitjes door sausje scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Frisée wassen, in kleine reepjes scheuren en uitslaan. 4 Glazen coupes bekleden met frisée. Alfalfa erover verdelen. Mosselmengsel op alfalfa scheppen.
Serveren met geroosterd wit brood.

4 personen

voedingswaarde : 120 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande juli 1991