SPERZIEBONEN-RAMMENASSALADE
300 gram sperziebonen
zout
1 kleine ui
1 rode paprika
1 witte rammenas
4 eetlepels olie
1 ½ eetlepel citroensap
1 eetlepel sherry
versgemalen peper
2 takjes peterselie
Sperziebonen wassen en afhalen. In pan sperziebonen met weinig water en zout in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. In stukjes van 3 centimeter snijden. Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. In reepjes snijden. Rammenas schillen, wassen en in blokjes snijden. In slaschaal doen: olie, citroensap, sherry, zout en peper. 1 takje peterselie erboven fijn knippen. Tot sausje roeren. Toevoegen: sperziebonen, ui, paprika en rammenas. Door elkaar scheppen.
Salade nogmaals door elkaar scheppen. Garneren met toefjes van rest van peterselie
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 1 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip juli 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten