maandag 18 juli 2016

Sperziebonen-rammenassalade

SPERZIEBONEN-RAMMENASSALADE

300 gram sperziebonen
zout
1 kleine ui
1 rode paprika
1 witte rammenas
4 eetlepels olie
1 ½ eetlepel citroensap
1 eetlepel sherry
versgemalen peper
2 takjes peterselie


Sperziebonen wassen en afhalen. In pan sperziebonen met weinig water en zout in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. In stukjes van 3 centimeter snijden. Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. In reepjes snijden. Rammenas schillen, wassen en in blokjes snijden. In slaschaal doen: olie, citroensap, sherry, zout en peper. 1 takje peterselie erboven fijn knippen. Tot sausje roeren. Toevoegen: sperziebonen, ui, paprika en rammenas. Door elkaar scheppen.
Salade nogmaals door elkaar scheppen. Garneren met toefjes van rest van peterselie

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 1 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1981