GEMENGDE SALADE MET MOSSELEN EN DILLESAUS
1 ei
¼ ui
3 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels mayonaise
1 deciliter yoghurt
1 eetlepel dille
zout
peper
4 radijsjes
2 kropjes roodlof
¼ kropsla
100 gram spinazie
1 pot zure mosselen (nettogewicht 220 gram)
Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en heel fijn prakken. Ui fijn raspen. Toevoegen: ei, wijn, mayonaise, yoghurt en dille. Op smaak brengen met zout en peper. Tot sausje roeren. Radijsjes wassen. In stukjes snijden. Roodlof en kropsla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. Spinazie wassen en uitslaan. In repen snijden.
Mosselen afgieten. In slaschaal doen: radijs, roodlof, kropsla, spinazie en mosselen. Door elkaar scheppen. Sausje erover schenken.
Lekker met volkorenbrood.
… personen
voedingswaarde : 180 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip juli 1990
maandag 18 juli 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten