TAUGÉSALADE MET SPERZIEBONEN
300 gram sperziebonen
500 gram taugé
1½ theelepel kokosmelk
5 eetlepels appelsap
1½ eetlepel suiker
4 eetlepels geroosterd sesamzaad
Sperziebonen wassen. Afhalen en breken. In 15 minuten gaarkoken. Afspoelen tot groente koud is. Laten uitlekken. In vergiet taugé afspoelen. ½ liter kokend water erover schenken. Laten uitlekken. Kokosmelk, appelsap en citroensap door elkaar roeren. Sperziebonen en taugé door elkaar scheppen.
Door salade sausje scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Sesamzaad erover strooien.
8 personen
voedingswaarde : 095 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 2 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Tip juli 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten