maandag 18 juli 2016

Taugésalade met sperziebonen

TAUGÉSALADE MET SPERZIEBONEN

300 gram sperziebonen
500 gram taugé
1½ theelepel kokosmelk
5 eetlepels appelsap
1½ eetlepel suiker
4 eetlepels geroosterd sesamzaad


Sperziebonen wassen. Afhalen en breken. In 15 minuten gaarkoken. Afspoelen tot groente koud is. Laten uitlekken. In vergiet taugé afspoelen. ½ liter kokend water erover schenken. Laten uitlekken. Kokosmelk, appelsap en citroensap door elkaar roeren. Sperziebonen en taugé door elkaar scheppen.
Door salade sausje scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Sesamzaad erover strooien.

8 personen

voedingswaarde : 095 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 2 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip juli 1990