maandag 18 juli 2016

Garnalencocktail met komkommer en dille

GARNALENCOCKTAIL MET KOMKOMMER EN DILLE

2 blikjes garnalen (nettogewicht 200 gram)
½ komkommer
5 eetlepels slagroom
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels droge witte vermouth
1½ eetlepel dille
zout
peper
½ kropje lollo rosso


In zeef garnalen laten uitlekken. Komkommer wassen, in de lengte halveren en zaadlijst verwijderen. Helften in dunne plakjes snijden. In kom slagroom half stijf kloppen. Mayonaise, vermouth en 1 eetlepel dille erdoor roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Garnalen met komkommerplakjes door saus roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Lollo rosso wassen en uitslaan. 4 Glazen coupes bekleden met lollo rosso. Garnalenmengsel erop scheppen. Garneren met rest van dille.
Serveren met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande juli 1991

Geen opmerkingen: