maandag 18 juli 2016

Aardappelspies met paddenstoelen

AARDAPPELSPIES MET PADDENSTOELEN

400 gram geschrapte krielaardappelen van gelijke grootte
1 kruidenbouillontablet
100 gram kleine champignons
100 gram shiitake (8 stuks)
1 deciliter witte wijn
2 uien
16 kerstomaatjes
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olie
½ theelepel basilicum


Aardappelen met kruidenbouillontablet 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Paddenstoelen schoonvegen. In pan wijn met 1 deciliter water aan de kook brengen. Paddenstoelen 2 minuten koken. Afgieten. Ui in vieren snijden. Van elke kwart uirokken losmaken zodat losse stukjes ontstaan. Aan 1 spies rijgen: aardappel, stukje ui, kerstomaatje, champignon, ui, aardappel, ui, shiitake, ui, kerstomaatje en aardappel. Op plat bord leggen. Op zelfde manier nog 7 spiezen maken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Citroensap, olie en basilicum door elkaar roeren.
Op ingevet rooster spiezen leggen. Bestrijken met oliemengsel. In 12 minuten goudbruin roosteren. Af en toe keren.

8 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 12 minuten

gerechtsoort : barbecuegerecht

bron : Tip juli 1990