maandag 18 juli 2016

Kiwisalade op meloen

KIWISALADE OP MELOEN

2 kiwi’s
1 bakje selderijsalade à 250 gram
4 eetlepels gepelde gemengde gezouten noten (60 gram)
1 kleine honingmeloen
4 slabladeren


Kiwi’s dun schillen. ½ Kiwi in 4 plakjes snijden. Rest in stukjes snijden en in kom doen. Selderijsalade erdoor scheppen. Noten grof hakken. Aan beide zijden van meloen kapje afsnijden. Met lepel pitjes eruit scheppen. Meloen in 4 plakken snijden en schillen. Slabladeren wassen en uitslaan.
Noten door selderijsalade scheppen. Op 4 bordjes slablad leggen. Plak meloen erop leggen. Hierover selderijsalade verdelen. Garneren met een plakje kiwi.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip juli 1981