maandag 18 juli 2016

Marinated Three Bean Salad (Verenigde Staten)

MARINATED THREE BEAN SALAD (GEMARINEERDE DRIE-BONENSALADE)

1 grote ui
1 grote rode paprika
1 blik haricots verts (nettogewicht 400 gram)
1 blik kidneybonen (nettogewicht 400 gram)
1 blik flageolets (nettogewicht 400 gram)
1 deciliter (witte wijn)azijn
50 gram suiker
1 theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
4 eetlepels olie


Ui pellen en fijn snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Haricots verts afgieten en halveren. In zeef kidneybonen en flageolets onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. In slakom azijn, suiker, zout, peper en olie tot sausje roeren. Ui, paprika, haricots verts, kidneybonen en flageolets erdoor scheppen. Salade 12 uur afgedekt in koelkast zetten. Salade af en toe omscheppen.
Salade voor serveren nogmaals goed omscheppen.

8 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
voor- / bereidings- / wachttijd : 15 / 1 minuten / 12 uur

gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande juli 1993

Geen opmerkingen: