SOLÖNIE POMIDORI (INGEMAAKTE TOMATEN)
1 kilogram stevige tomaten
150 gram selderijblad
50 gram knoflook
1 - 2 chilipepers
10 gram peterselie
1 laurierblad
1 liter water
60 - 70 gram zout
Was de tomaten, snijd ze met een scherp mes aan een kant in en druk ze iets uit elkaar.
Snijd selderijblad, knoflook, chilipepers, peterselie en laurierblad klein, vermeng ze en vul de tomaten ermee.
Breng het water met het zout aan de kook. Schik de tomaten in een schone aardewerken pot of houten vat en giet het zoute water erop. Dek de pot af met een houten plank en een gewicht en laat het geheel 2 - 3 dagen trekken.
4 personen
gebied : Rusland
gerechtsoort : inmaak
bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon, Ludmilla Suchich
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten