zondag 27 december 2015

Koude borsjtsj-soep (Rusland)

KOUDE BORSJTSJ-SOEP

500 gram bieten
100 gram aardappels
200 gram komkommer
1 ui
1 eetlepel suiker
1 bosje dille
zout
4 eetlepels azijn
2 kopjes zure room of Bulgaarse yoghurt
2 hard gekookte eieren
1 eetlepel mosterd

De bieten pellen, in blokjes snijden en met zout gaar koken in water waarin de suiker is opgelost. Het kooksel zeven en laten afkoelen. Aardappels in de schil gaar koken met zout, pellen, in dobbelsteentjes snijden; de schoongemaakte, in stukken gesneden komkommer goed vermengen met de gesnipperde ui, de in stukjes gesneden eieren en de mosterd. Het kooksel bij de bieten en de zure room gieten en alles goed door elkaar roeren. Bestrooien met gehakte peterselie en de soep tot het opdienen in de koelkast zetten.

4 personen

land : Rusland
gerechtsoort : soep

bron : De Russische keuken / Maria Horváth