GEBAKKEN KALFSLEVER IN STROGANOFFSAUS
500 g kalfslever, in reepjes gesneden
zout
zwarte peper uit de molen
2 eetlepels bloem
50 g boter
1 ui, gepeld en kleingesneden
2 eetlepels tomatenketchup
1½ dl zure room
1 eetlepel gehakte peterselie
Bestrooi de reepjes lever met wat zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de lever regelmatig omscheppend circa 5 minuten. Schep de reepjes lever met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Fruit de ui 3 minuten in de achtergebleven bakboter. Roer er de tomatenketchup en de zure room door. Leg de reepjes lever terug in de pan en verhit het gerecht door en door, maar laat het niet meer koken. Bestrooi de lever voor het serveren met de peterselie.
4 personen
land : Rusland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten