zondag 27 december 2015

Baklazjany farsjirowannyje (Rusland)

BAKLAZJANY FARSJIROWANNYJE (GEVULDE AUBERGINES)

4 niet al te grote aubergines
zout
250 gram in plakjes gesneden champignons
boter
2 fijngesneden uien
1 teen uitgeperste knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
250 gram geraspte kaas
peper
basilicum
2 bakjes zure room
fijngehakte peterselie
paprikapoeder


Was de aubergines, verwijder de stelen en snijd ze overlangs in 2 helften. Haal het vruchtvlees eruit en laat een rand van ongeveer 1 cm dikte over. Doe de aubergines ca. 5 minuten met wat zout in kokend water. Bak de champignons in weinig boter en laat ze goed uitlekken. Fruit de uien tot ze glazig zijn. Bak het vruchtvlees van de aubergines met de knoflook, doe dit bij de champignons, de uien, tomatenpuree, geraspte kaas, peper, zout en basilicum, roer alles goed door elkaar en vul daarmee de aubergines. Leg deze op een beboterde ovenschotel en bak ze ca. 1 uur in een voorverwarmde, matig warme oven. Doe ongeveer 20 minuten voor het einde van de baktijd de zure room erover. Dien het gerecht op met peterselie en wat paprikapoeder.

4 personen

land : Rusland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Russische keuken / Eveline Brouwers, Geerte Groen