zondag 27 december 2015

Gebakken karper met boekweit (Rusland)

GEBAKKEN KARPER MET BOEKWEIT

250 g boekweit
zout
50 g boter
500 g karperfilets
witte peper uit de molen
1 ei, losgeklopt
4 eetlepels paneermeel
3 eetlepels zonnebloemolie
3 dl zure room
25 g belegen kaas, geraspt
2 eetlepels gehakte peterselie


Doe de boekweit met wat zout in een pan met 4 dl water. Kook de boekweit in circa 1 uur gaar en droog. Schep de boekweit los en roer er de boter door. Doe de boekweit over in een beboterde ovenschaal. Bestrooi de karperfilets met wat zout en peper en wentel ze eerst door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Verhit de olie in een koekepan en bak hierin de karperfilets rondom bruin. Leg de vis op de boekweit in de schaal. Schenk de zure room over de vis en strooi er de geraspte kaas over. Bak het gerecht circa 20 minuten in de op 200 ºC voorverwarmde oven tot de kaas lichtbruin is gekleurd. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

4 personen

land : Rusland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee