vrijdag 31 oktober 2014

Ying Tsu Ning (China)

YING TSU NING (ZILVEROORTJES MET MANDARIJN)

20 - 25 gram gedroogde zilveroortjes
2 - 3 mandarijntjes of 1 perssinaasappel
5 eetlepels witte basterdsuiker
2 - 3 eetlepels Mau Tai-wijn (saké of droge sherry)


Week de zilveroortjes 1½ uur in lauw water. Snijd daarna de harde gedeelten weg en laat ze in een zeef uitlekken. Schil de mandarijnen, haal het vruchtvlees uit de vliezen, prak dit fijn en vermeng het met de suiker. Doe deze massa in een emaillen steelpannetje (geen aluminium) en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur. Doe de zilveroortjes in een kom en besprenkel ze met de Mau Tai-wijn. Doe ze in een stoompan en laat ze 45 minuten stomen. Haal ze uit de pan, vermeng ze met de gezoete mandarijn en schenk er eventueel nog een scheutje van de wijn bij. Het geheel mag een beetje lobbig zijn, dus vooral niet te waterig.
Serveer dit nagerecht in doorzichtige schaaltjes.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : nagerecht

bron : De oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan
Een reactie plaatsen