vrijdag 31 oktober 2014

Coulommiers aux Truffes (Périgord, Frankrijk)

COULOMMIERS AUX TRUFFES (GEVULDE COULOMMIERS)

1 gerijpte Coulommiers (400 gram)
125 gram mascarpone
80 gram verse zwarte truffels


Snijd de Coulommiers horizontaal doormidden, zodat u 2 ronde plakken hebt.
Bestrijk de 2 kaasplakken met de mascarpone, maar laat de randen vrij. Borstel de truffels zorgvuldig af, snijd ze in dunne plakjes en verdeel deze over en van de kaasplakken. Dek af met de andere kaasplak en druk goed aan.
Wikkel de gevulde kaas stevig in plasticfolie en plaats hem minstens 2 dagen in de koelkast, zodat het truffelaroma door de kaas wordt opgenomen.
Hal de kaas 2 - 3 uur voor u hem serveert uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Serveer hierbij witte toast.

6 - 8 personen

gebied : Périgord, Frankrijk
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Truffels / Pierre-Jean Pébeyre en Ken Hom
Een reactie plaatsen