vrijdag 31 oktober 2014

Spinazie met Chinese champignons (China)

SPINAZIE MET CHINESE CHAMPIGNONS

12 Chinese champignons
500 gram spinazie
1 eetlepel sojasaus
4 eetlepels sherry
1 theelepel suiker
¼ theelepel zout
2 eetlepels olie
1 deciliter weekwater champignons
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel water
1½ eetlepel olie
½ theelepel zout


Chinese champignons laten weken; weekwater bewaren. Spinazie schoonmaken; geweekte champignons heel laten. Sojasaus, sherry, suiker en zout mengen. Olie verhitten, champignons toevoegen en 2 minuten sauteren; sojamengsel er doorheen roeren. Weekwater toevoegen en snel aan de kook brengen; afgedekt op middelgroot vuur 10 minuten laten stoven. Binden met aangelengde maïzena; warm houden. Overgebleven olie verhitten in een andere pan, zout toevoegen, daarna spinazie. 2 minuten sauteren tot de spinazie heldergroen en zacht is. Spinazie op een schaal leggen; champignons en saus er overheen gieten.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Groot Chinees kookboek / Gloria Bley Miller

Geen opmerkingen: