vrijdag 31 oktober 2014

Rijst met champignons (Portugal)

RIJST MET CHAMPIGNONS

300 g snelkookrijst
250 g kleine champignons
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
1 dl bouillon (van tablet mag)
4 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel fijngehakte peterselie
verse kervel


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Borstel de champignons schoon; snijd een stukje van de steeltjes af. Snijd de grotere champignons middendoor. Pel ui en knoflook; snijd de ui in ringen, de teentjes knoflook in plakjes. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak ui en knoflook in 5 minuten goudgeel en zacht. Voeg de champignons toe en smoor ze 3 minuten onder af en toe omscheppen. Voeg de bouillon en tomatenpuree toe en roer voorzichtig om. Meng de rijst door de champignonmassa en doe het geheel over in een voorverwarmde schaal. Bestrooi met de peterselie en de verse kervel.

4 personen

land : Portugal
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Petra [Receptenlijst]

Geen opmerkingen: