vrijdag 31 oktober 2014

Gebakken champignons met teriyakisaus (Japan)

GEBAKKEN CHAMPIGNONS MET TERIYAKISAUS

250 gram kastanjechampignons
1 knoflookteentje
1 eetlepel olijfolie
cayennepeper
2 eetlepels medium-dry sherry
2 eetlepels teriyakisaus
2 eetlepels gesnipperde peterselie


Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Pel en snipper het knoflookteentje.
Verhit de olie in de pan en bak de knoflook ca. 30 seconden, voeg de champignons toe ,strooi er wat cayennepeper over en roerbak ze ca. 1 minuut. Roer de sherry en de teriyakisaus erdoor en bak de champignons nog ca. 3 minuten. Schep de champignons met een schuimspaan uit de pan en laat het achtergebleven vocht ca. 1 minuut inkoken. Roer het ingekookte vocht en de peterselie door de champignons.
Lekker bij gepocheerde vis.

2 personen

voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 - 20 minuten

land : Japan
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Annet van Kessel [dieetinfo]

Geen opmerkingen: