vrijdag 31 oktober 2014

Champignons op z'n Italiaans (Italië)

CHAMPIGNONS OP Z’N ITALIAANS

veel kleine champignons
een paar glazen witte wijn
goede olijfolie
zout
peper
het sap van 2 of 3 citroenen


Neem veel kleine champignons en verwijder de steeltjes. Was de champignons e doe ze in een pan met een paar glazen witte wijn en goede olijfolie, zodat ze zwemmen. Doe er zout, peper en het sap van 2 of 3 citroenen bij. Het aantal hangt af van de hoeveelheid champignons. Zet de pan een tijd op een laag vuur en laat alles afkoelen. Doe alles in een aardewerken pot en giet er een laag olie op. La Chapelle zegt dat je het beste kleine potten kunt gebruiken, omdat de champignons, als de pot eenmaal geopend is, sneller bederven. Hij raadt aan om deze champignons met in stukjes gesneden ansjovis te eten.

gebied : Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Le Cuisinier Moderne / Vincent la Chapelle, via Anne Scheepmaker in NRC Handelsblad

Geen opmerkingen: