vrijdag 31 oktober 2014

Pâtes aux Truffes (Périgord, Frankrijk)

PÂTES AUX TRUFFES (PASTA MET VERSE TRUFFELS)

zout
250 gram van uw favoriete pasta
50 gram verse zwarte truffels
75 gram boter
3 - 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels verse bieslook of bosuitjes (alleen het groen), fijngesneden

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg wat zout toe en kook de pasta hierin volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Borstel intussen de truffels zorgvuldig af en snijd ze in dunne plakjes. Snijd deze vervolgens in reepjes. Hak de helft hiervan fijn en houd de rest achter ter garnering.
Giet de gekookte pasta af en vang het kookwater op. Schep de boter, fijngehakte truffels, kaas en 3 eetlepels kookwater door de pasta. Voeg zout en peper toe.
Garneer de pasta met de resterende reepjes truffel en de bieslook of bosuitjes. Serveer hem direct.

4 personen

gebied : Périgord, Frankrijk
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Truffels / Pierre-Jean Pébeyre en Ken Hom
Een reactie plaatsen