vrijdag 31 oktober 2014

Gevuld koolrolletje met tomatensaus

GEVULD KOOLROLLETJE MET TOMATENSAUS

1 Chinese kool à 750 gram
2 kleine uien
1 rode paprika
½ bakje champignons
1½ eetlepel olie
1½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel sambal oelek
zout
peper
1 blik gepelde tomaten (nettogewicht 420 gram)
1 kruidenbouillontablet
½ eetlepel suiker
1 eetlepel azijn
1½ eetlepel ketjap manis


Van Chinese kool lelijk blad verwijderen. 4 grote bladeren van stronk snijden. Harde nerven verwijderen. Wassen. Pan met ruim water aan de kook brengen. Koolbladeren 1 minuut koken, uit pan nemen en in vergiet doen. Met koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Van rest van kool stronk en harde nerven verwijderen. In repen van 1 centimeter snijden. In vergiet wassen. Goed laten uitlekken. Uien pellen en snipperen. Paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. Champignons wassen. Grote halveren. In braadpan 1 eetlepel olie verhitten. ¾ deel van ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: Chinese koolrepen, paprika, champignons, paprikapoeder, ½ theelepel sambal, zout en peper. Op hoog vuur steeds omscheppend 4 minuten bakken. Op aanrecht koolbladeren met bolle kant naar beneden uitspreiden. Kool-paprikamengsel erover verdelen. Zijkanten van bladeren naar binnen vouwen. Bladeren losjes oprollen. In pan rest van olie verhitten. Rest van ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: tomaten met vocht, bouillontablet, rest van sambal, suiker, azijn en ketjap. 10 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Ovenschotel invetten. Tomatensaus erin schenken. Koolrolletjes erin leggen. Afdekken met aluminiumfolie.
Oven voorverwarmen op 225°C. In midden van oven, koolrolletjes in 30 minuten verhitten. Folie verwijderen.

4 personen

voedingswaarde : 120 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 40 minuten

gerechtsoort : vegetarisch groentegerecht

bron : Tip
Een reactie plaatsen