vrijdag 31 oktober 2014

Tempura aux Truffes (Japan)

TEMPURA AUX TRUFFES (KNAPPERIGE TRUFFELTEMPURA)

100 gram verse zwarte truffels
4 deciliter arachideolie
beetje bloem

BESLAG
2 eierdooiers
½ liter ijskoud water
30 gram bloem, gezeefd
enkele ijsblokjes
beetje zeezout


Borstel de truffels zorgvuldig af en snijd ze in plakjes van 5 millimeter dik. Verhit de olie in een koekenpan met hoge rand of in een wok. Bestuif de truffelplakjes met bloem en schud overtollige bloem af. Roer voor het beslag 1 eierdooier los en klop hier 2 ½ deciliter ijswater door. Vervolgens wat zout erbij doen. Voeg de helft van de bloem toe en roer dit er vlug door met behulp van eetstokjes. Voeg wat ijsblokjes toe, zodat het beslag goed koud blijft. Wentel de truffelplakjes door het beslag en bak ze knapperig in de hete olie. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Ga zo door tot het beslag op is. Maak met de resterende ingrediënten nog wat beslag en frituur de resterende truffelplakjes zoals aangegeven. Serveer ze direct.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Truffels / Pierre-Jean Pébeyre en Ken Hom

Geen opmerkingen: