vrijdag 31 oktober 2014

Groenten voor gourmet of BBQ

GROENTEN VOOR GOURMET OF BBQ

1 aubergine
2 courgettes
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
200 g oesterzwammen
1 portobello paddenstoel
grillvinaigrettes


Was de aubergine en snijd hem in 1½ cm dikke plakken. Met zout bestrooien en minstens een uur laten staan. Daarna afspoelen en met een schone theedoek droogdrukken. Doe hetzelfde met de courgette, maar snijd die in plakken van 1 centimeter dikte. Was de paprika's, verwijder de zaaddozen en snijd ze in de lengte in repen van 2 centimeter. Maak de oesterzwammen zo nodig schoon en scheur ze los van elkaar. Maak de portobello schoon en snijd hem in blokjes van 2 centimeter. De groenten kunnen zo op de barbecue of met wat olijfolie op de tafelgrill. Serveren met grillvinaigrettes

4 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : [groenteboer]

Geen opmerkingen: