vrijdag 31 oktober 2014

Gemengde groenten

GEMENGDE GROENTEN

200 gram worteltjes
1 courgette (à 200 gram)
1 prei (à 150 gram)
200 gram broccoli
50 gram champignons
zout
1½ theelepel basilicum


Worteltjes schrappen en wassen. In stukken van 3 centimeter snijden. Courgette wassen en kroontje verwijderen. In lengte halveren. Nogmaals lin lengte halveren. Courgette in stukken van 3 centimeter snijden. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In ringen van 2 centimeter snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. Van broccoli stronk en taaie uiteinden verwijderen. Wassen. Stronken van roosjes snijden. Stronken in stukjes snijden. Met keukenpapier champignons schoonvegen.
In pan met weinig water en zout, wortel 5 minuten zachtjes koken. Toevoegen: courgette, prei, broccolistronkjes en basilicum. Nog 5 minuten koken. Broccoliroosjes en champignons toevoegen. In nog 5 minuten zachtjes gaar koken. Afgieten. In schaal scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 45 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip

Geen opmerkingen: