vrijdag 31 oktober 2014

Champignons op Griekse wijze (Griekenland)

CHAMPIGNONS OP GRIEKSE WIJZE

75 gram champignons
½ eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngesneden ui
½ deciliter water
½ eetlepel tomatenpuree
2 theelepels citroensap
1 laurierblaadje
greepje tijm
takje peterselie
3 geplette korianderzaadjes
peper
zout


De champignons van hun steeltjes ontdoen, voorzichtig schoonmaken, bijvoorbeeld met een vochtig doekje. In geen geval in water laten staan. De olijfolie verhitten in een pannetje, hierin eerst de uisnippers even laten bakken, vervolgens de hoedjes, tot ze rondom bruin zijn. Dan alle overige ingrediënten toevoegen, alles 10 minuten zachtjes laten koken onder deksel. Peterselie wegnemen. Laten afkoelen. Koud op een blaadje sla scheppen.

1 persoon

land : Griekenland
gerechtsoort : salade

bron : Jozef van Houdt [lekkererecepten]

Geen opmerkingen: