vrijdag 31 oktober 2014

Paprika-champignonsalade (Hongarije)

PAPRIKA-CHAMPIGNONSALADE

2 schoongemaakte en in dunne ringen gesneden groene paprika’s
250 gram in plakjes gesneden champignons
2 eetlepels zonnebloem- of maïsolie
4 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
1 eetlepel kleingesneden bieslook
1 eetlepel fijngehakte dille
zout
peper
1 eetlepel fijngehakte selderie


Vereng de ringen paprika in een schaal met de plakjes champignon.
Roer van de olie met het citroensap, de mosterd, het kleingesneden bieslook, de fijngehakte dille en wat zout en peper in een kommetje een sausje. Schenk de saus over de salade en schep alles goed dooreen. Laat de salade 30 minuten op een koele plaats staan.
Serveer de salade bestrooid met de fijngehakte selderie.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : salade

bron : Hongaars koken / Wiebe Andringa
Een reactie plaatsen