vrijdag 31 oktober 2014

Champignon-tomatensalade (Hongarije)

CHAMPIGNON-TOMATENSALADE

1 deciliter zonnebloem- of olijfolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
500 gram kleine champignons
500 gram in stukjes gesneden tomaten
zout
peper
4 eetlepels citroensap


Verhit de olie in en pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Voeg de champignons en de stukjes tomaat toe. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en stoof het groentemengsel 10 minuten tot alles gaar is. Maak het groentemengsel op smaak met wat zout en peper en laat het afkoelen.
Schenk het citroensap over de afgekoelde salade. Laat de salade in de koelkast door en door koud worden en serveer hem daarna onmiddellijk.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : salade

bron : Hongaars koken / Wiebe Andringa
Een reactie plaatsen