maandag 4 augustus 2014

Karaj Borban (Hongarije)

KARAJ BORBAN (KARBONADE IN WIJN)

4 varkenskarbonaden
zout
peper
stukje margarine
1 ui
1 winterwortel
2 deciliters witte tafelwijn
1 deciliter water
bloem
1 eidooier


Klop de karbonaden, zout en peper ze. Smelt de margarine in de koekenpan en bak de karbonaden aan beide kanten even goudbruin. Giet dan ’t vet er af, doe de gesneden ui en wortel, de wijn en het water er bij en stoof alles zachtjes een ½ uur. Wrijf dan de saus door een zeef, bind hem met wat aangemengde bloem en roer, van het vuur, de eidooier er doorheen. Giet de saus bij het opdienen over de karbonaden.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Dat eten wij … : Hongaarse recepten / B. Nagy

Geen opmerkingen: