dinsdag 5 augustus 2014

Hortobágy Palacsinta (Hortobágy, Hongarije)

HORTOBÁGY PALACSINTA (GEVULDE PANNENKOEKEN)

8 pannenkoeken
400 gram kip- of kalfsfilet
1 klein uitje
30 gram vet
½ theelepel paprikapoeder (edelzoet)
zout
1 paprika
1 kleine tomaat
4 deciliter zure room
peterselie


Bak de pannenkoeken (zonder suiker). Snipper de ui en fruit hem in een pan glazig in het vet. Neem de pan van het vuur en strooi het paprikapoeder over de ui. Voeg de kip- of kalfsfilet toe en bak het vlees enige minuten op hoog vuur. Draai het vuur laag, voeg wat zout toe en braad het vlees in de afgedekte pan op laag vuur. Verwijder pitjes en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in ringetjes. Houd een paar ringetjes apart voor de garnering. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd hem in stukjes. Voeg paprika’s en tomaat bij het vlees en smoor het geheel in de afgedekte pan gaar. Haal het vlees door de gehaktmolen. Meng 3 deciliter zure room door het braadvocht en breng het kort aan de kook. Roer hiervan net zoveel door het vlees tot het smeerbaar is. Verdeel het vlees over de pannenkoeken, rol ze op en vouw de uiteinden naar binnen. In plaats van rolletjes kunt u ook buideltjes maken. Leg de pannenkoeken op een bakplaat, giet de rest van het braadvocht erover en bak ze in de oven in 10 - 15 minuten gaar. Serveer twee pannenkoeken per portie, want ze zijn erg voedzaam. Verdeel de rest van de zure room erover en serveer er ringetjes paprika en peterselie bij.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Hongaarse specialiteiten / Anikó Gergely

Geen opmerkingen: