dinsdag 5 augustus 2014

Liba Sülve (Hongarije)

LIBA SÜLVE (GEBRADEN GANS)

1 jonge gans
2 eetlepels koude gesmolten reuzel
zout
peper
paprika
eventueel 1 ons margarine


Was de schone gans goed van binnen en van buiten, zout en peper haar eveneens van binnen en van buiten, strooi er ook wat paprika over. Besmeer de gans nu met de gesmolten reuzel, leg haar in de braadslee, giet er een glas water bij en zet haar in de oven. Mocht het een goed gemeste gans zijn, prik dan op verschillende plaatsen in haar vel, zodat haar overtollig vet weg kan lopen. Is zij niet gemest, dan kan men wat margarine in de braadslee doen. Braad de gans in 3 kwartier en begiet haar heel vaak met het braadvocht. Laat de gans knapperig en bruin worden.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Dat eten wij … : Hongaarse recepten / B. Nagy

Geen opmerkingen: