dinsdag 5 augustus 2014

Met paprika gestoofde kip (Hongarije)

MET PAPRIKA GESTOOFDE KIP

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gram
zout
peper
50 gram boter
50 gram in blokjes gesneden ontbijtspek
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 schoongemaakte en in reepjes gesneden groene paprika’s
2 theelepels paprikapoeder
2 in kleine stukjes gesneden tomaten
1½ deciliter water


Bestrooi de stukken kip met wat zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak hierin de stukken kip rondom lichtbruin. Haal de stukken kip uit de pan en houd ze apart. Bak de blokjes spek uit in de bakboter van de kip. Voeg de kleingesneden ui en de reepjes paprika toe en bak alles onder regelmatig omscheppen 2 minuten. Roer het paprikapoeder door het ui-paprikamengsel. Voeg de stukjes tomaat en het water toe. Leg de stukken kip terug in de pan. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 45 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Leg de stukken kip op een schaal en schenk er het paprikamengsel over. Geef hierbij gebakken aardappelen.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Hongaars koken / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: